Den nøgne maskine

Essaysamlingen Den nøgne maskine udkom i maj 2010 på forlaget Tiderne Skifter. Her er bogens bagsidetekst:

En fædrelandskærlig madpakke i en multinational kiosk i en multietnisk bydel i Oslo. Et syngende menneskehav, der sværger fosterjorden troskab til døden på et stadion i Stockholm. Et graffitivarsel om catalansk seperatisme på en mur i Barcelona. En bombe der eksploderer i London og et banner, der byder terroristerne trods i et vindue i Canterbury. En flok japanske mangapiger, der filmer en psykotisk isbjørn med deres mobiler i Berlins Zoologiske Have. En flok illegale senegalesiske immigranter, der sælger falske designertasker på gaden i Venedig. En dreng, der klarer et straffespark under et gult projektørlys på en fodboldbane i København. En forfatter, der forsøger at give en undskyldning.

Den nøgne maskine er en samling reportage-essays der udspringer af en oplevelse og følges op af en undersøgelse. Om statister, skygger, skabeloner og silhuetter.

Og lidt anmeldelser:

http://politiken.dk/kultur/boger/skonlitteratur_boger/article959803.ece
http://kpn.dk/boger/article2062005.ece
http://www.weekendavisen.dk/bog/anmeldelse/saadan-bliver-han-ved
http://www.information.dk/234501
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/364452:Kultur–Det-selvretfaerdige-fald
http://www.berlingske.dk/boeger/tur-retur-i-en-lukket-bog
http://www.kultunaut.dk/perl/nyheder/type-nynaut?n=9254

Og så Ekstra Bladet d. 13.5. 2010:

“I sin nye essaysamling tager journalist Klaus Rothstein på nysgerrig opdagelsesrejse rundt i Europa for at afkode nationalismens forskellige grimasser. Vi er til arvefjendeopgør i Stockholm, på gastronomisk safari i Oslo og tæt på catalansk chauvenisme i Barcelona. Stærkt sanset, funklende velskrevet og med stor intellektuel dybdeskarphed.”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *