Israelsk frugt

Kommentar i Weekendavisen den 19. juni 2009.

Intolerance. Den Europæiske Jødiske Kongres advarede mod Dansk Folkeparti. De danske jøder fik advarslen slettet.

I sidste uge bragte Ritzau en historie med den spektakulære overskrift ”Jøder angriber Dansk Folkeparti”. Det kunne jeg ikke få til at stemme. Sagen er nemlig snarere, at de danske jøder for længst har taget Pia Kjærsgaard og hendes partifæller til sig, hvilket skyldes tre forhold: For det første er Dansk Folkeparti de største zionister i dansk politik, for det andet er Dansk Folkeparti imod muslimsk indvandring til Danmark, og for det tredje vil Dansk Folkeparti holde Tyrkiet (og dermed islam) ude af EU. Det er tre politiske punkter, hvor Dansk Folkeparti og mange danske jøder finder hinanden. Den fælles frygt for terror, muslimsk indflydelse og antisemitisme har skabt alliancen.

Dertil kommer, at den værdipolitiske kritik af Dansk Folkeparti fra danske jøder efterhånden er indkapslet til at komme fra forudsigelige og dybt sekulære råbehoveder som ikke repræsenterer andre end sig selv, f.eks. undertegnede og Georg Metz. Siden fhv. overrabbiner Bent Melchior blev en sjælden stemme i debatten, er der ingen jødiske ledere fra meningheden, der har brugt meget energi på tværreligiøs humanisme, og for et år siden fik Dansk Folkeparti en god symbolsk skalp, da en fhv. meninghedsformand og nuværende kommunalpolitiker, Finn Rudaizky, sprang fra Socialdemokraterne på Københavns Rådhus og meldte sig under DF’s faner.

Nej, naturligvis handlede Ritzaus historie ikke om en dansk-jødisk kritik af Dansk Folkeparti, men om at paraplyorganisationen Den Europæiske Jødiske Kongres, EJC, advarer mod konsekvenserne af de nationalistiske partiers sejr ved EU-valget. I en udtalelse hedder det: “Succesen for rabiate partier som Frihedspartiet i Holland, Frihedspartiet i Østrig, Dansk Folkeparti og andre vil sørgeligt nok opildne dem, som omfavner farlige koncepter som ekstrem nationalisme, racisme, antisemitisme og fremmedhad”.

Nu skulle Ritzau nok have oversat “farlige koncepter” til “farlige begreber”, men bortset fra det, er meningen klar nok, og man kan ikke bestride den jødiske organisations analyse af valget som udtryk for at “tolerancen i Europa er forsvindende lille”. Den Europæiske Jødiske Kongres – der er en slags fællesstemme for de jødiske europæiske menigheder overfor EU og Europarådet – skriver i udtalelsen, at “europæere med alle former for baggrunde, etniciteter og religioner har brug for, at vores folkevalgte forener os frem for at splitte os”, og organisationen efterlyser handling og oplysning som modtræk til de højreradikale, der baserer sig på en platform af racisme og antisemitisme.

Dét er en efterlysning, som bemærkelsesværdigt nok ikke bakkes op af den dansk-jødiske menighed, Mosaisk Troessamfund. Tværtimod. I hvert fald meldte de hus forbi her i Danmark. I sidste uge krævede formanden Finn Schwartz nemlig overfor Ritzau, at Den Europæiske Jødiske Kongres skulle trække udtalelsen tilbage og give Dansk Folkeparti en undskyldning, og allerede om torsdagen besluttede EJC så at fjerne Dansk Folkeparti fra udtalelsen om intolerance i Europa.

Den Europæiske Jødiske Kongres advarede mod Dansk Folkeparti. De danske jøder fik advarslen slettet. Det er der en simpel grund til. De danske jøder interesserer sig ikke længere for at fremme tolerance og beskytte minoriteter, sålænge intolerancen kommer fra antimuslimske zionister. Mosaisk Troessamfund havde derfor hurtigt overbevist de jødiske europæere om, at Dansk Folkeparti ikke giver sig af med antisemitiske ytringer. Men for pokker da! Det betyder jo ikke, at Dansk Folkeparti ikke er en del af den intolerance, der vandt frem ved EU-valget.

Hvor meget til fals man kan være for Dansk Folkepartis zionisme, så vi i sidste uge da den fhv. socialdemokrat og nuværende DF-medlem i Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky, forlangte et dementi af EJC. Og så gav han sit forlangende tyngde ved at minde om, at Dansk Folkeparti på sidste årsmøde havde serveret vin og frugt fra Israel…

Oh, hellige enfold! Den Europæiske Jødiske Kongres sætter helt sikkert stor pris på, at Dansk Folkeparti køber vin og frugt fra Israel, men organsiationen lader sig dermed ikke bestikke til at nedtone kritikken af partiet, når nu de mener at europæerne har brug for politikere, der samler befolkningerne på tværs af etnicitet og religion frem for at splitte.

Interessant nok nævner Den Europæiske Jødiske Kongres Dansk Folkeparti på linje med de nationalistiske og fremmedfjendske partier, der scorede voksende stemmeandele i både Holland, Østrig og Ungarn, især på en kompromisløs kurs imod muslimer og romaer. I de europæiske jøders EU-politiske samarbejdsorganisation, er Dansk Folkepartis paroler altså ikke udtryk for en kritik af islam og sympati for zionismen, men for en intolerant spilttelse, der bidrager til at opildne til nationalisme, racisme m.m. Så kan Søren Espersen være nok så stor en ven af Israel.

Om man er enig med Dansk Folkeparti eller ej, må man konstatere, at de dygtigt har skabt en folkelige opbakning ved at kombinere generel euroskepsis med frygten for muslimerne, både dem der bor her og dem der kunne få indflydelse med Tyrkiet (som jo ellers er ekstremt sekulært) som et muligt EU-medlem. Men de borgerlige partier i EU, som netop nu forhandler om at danne en gruppe af anti-føderalisterne fra centrum-højre, vil ikke have Dansk Folkeparti for tæt på, selvom Morten Messerschmidt mener at de deler værdifællesskab.

Mosaisk Troessamfund er derimod blevet grundigt forført af Søren Espersens & co.’s zionisme – vin og frugt ved DF’s årsmøde! – og derfor er spørgsmålet nu, om det jødiske samfund i Danmark fortsat vil glæde sig over Dansk Folkepartis zionistiske fastkurs i Mellemøsten, spærrebommen mod Tyrket og forespørgselsdebatter m.m. om muslimsk antisemitisme?

Eller vil det overveje det retmæssige i den advarsel som den europæiske jødiske kongres med al ret og rimelighed kom med i sidste uge? Og hvordan kan man slette Dansk Folkeparti fra den kritik, som man stadig udsætter Geert Wilders for, når Dansk Folkeparti jo selv identificerer sig med hollænderens antiislam? Mosaisk Troessamfund gik i rette med Den Europæiske Jødiske Kongres og valgte dermed at beskytte intolerancen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *